Omschrijving

Unieke en luxe benedenwoning in hartje Leerdam!

Mooie karakteristieke woning met 5 kamers gelegen in het centrum van Leerdam.
Het voormalige politiebureau dateert uit 1900 en is in 2010 geheel gerenoveerd naar de woonwensen van deze tijd en met gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen.
Het beeldbepalende pand bestaat uit 3 woningen, verdeeld over 3 verdiepingen, en de woning van nummer 31 beslaat de gehele begane grond.
Het heeft een woonoppervlak van ca. 127 m2.


Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl 
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Indeling

Via de prachtige zware originele voordeur komt u de hal van de woning.
Deze geeft toegang tot de garderobe, de werkkamer, het toilet en de woonkamer.

Aan de rechterzijde komt u door openslaande deuren met glas in lood in de ruime en lichte woonkamer. Hoge ramen, naar origineel voorbeeld, zorgen voor mooie lichtinval. De sierlijsten op het plafond trekken direct de aandacht.

Deuren en suite  met glas in lood sluiten deze ruimte af van de ruime woonkeuken, die aan de achterzijde van de woning ligt.
Aan de linkerzijde van de ruimte zijn 2 keukenmeubelen geplaatst in dezelfde stijl.
Een roomkleurig meubel staat aan de linkerzijde en is uitgerust met een combi oven/magnetron, een inbouw koffiezetapparaat, een koelkast en een separate vriezer.

Het 2e meubel, eveneens roomkleurig en met kunststof blad, is uitgerust met een RVS spoelbak met mengkraan, een vaatwasmachine, een keramische kookplaat en een vlakscherm afzuigkap. In de kastjes is voldoende bergruimte.
In de keuken is meer dan voldoende ruimte voor een royale eethoek.

Vanuit de hal aan de linkerzijde is, opnieuw via deuren met glas in lood, een werkkamer bereikbaar. Deze beschikt ook over een hoog raam en heeft zicht op de Nieuwstraat.
U heeft toegang tot een aangrenzende kantoorruimte/slaapkamer en de gang naar de badkamer, slaapkamers en achteruitgang.

De badkamer is luxe uitgerust met een wandcloset, een ligbad met thermostaatkraan, een inloopdouche met regen- en handdouche en thermostaatkraan, afgescheiden door 2 glazen wanden. Er is eveneens een badkamermeubel met een brede design wastafel en mengkraan.

Via de achteruitgang komt u in de hal, die vanuit de achterzijde van het pand te betreden is. Hier bevindt zich de trap naar de 1e verdieping en de meterkast van dit pand, evenals de meterkasten van de andere 2 appartementen.

Tuin

Via de Poorterij leidt een houten poort u naar de achterzijde van het pand.
Hier is een binnenplaats waar de fietsen e.d. geplaatst kunnen worden.

Voorbij de entree is een patio, aansluitend aan de woning, waar u lekker in de zon kunt zitten. Deze patio ligt op het zuiden, zodat u s’ middags en ’s avonds van de zon kunt genieten.

Op korte afstand zijn voldoende parkeerhavens met parkeervergunning. Iets verderop zijn ook betaalde parkeerplaatsen beschikbaar.

De woning ligt in het historische stadscentrum met al haar voorzieningen.


Schuur:
Achter de woning staat een 3 houten bergingen, waarvan één bij nummer 31 hoort, ter grootte van ca. 7 m2. Er is elektriciteit aanwezig.

Bijzonderheden

De meterkast is uitgevoerd met voldoende groepen en een aardlekschakelaar, een dubbeltariefmeter, een gas- en een watermeter.
De CV installatie “Intergas” dateert uit 2010.
De woning is geheel geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing.
In de woning is een ventilatiesysteem aangebracht, dat de mechanische ventilatie in het toilet, de wasruimte, de badkamer en de keuken reguleert.
In 2018 zijn de kozijnen aan de buitenzijde geschilderd.
De maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren bedraagt € 85,- per maand.

Over Leerdam
Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam heeft ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis.
Alle voorzieningen om het wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuurverenigingen en sportverenigingen in Leerdam te vinden.
Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met 'Muizentorentjes' nog volop in het zicht. Het centrum is levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht.
‘Leerdam Glasstad’ is een veelgehoorde kreet. En glas is waar het om draait in Leerdam. Allereerst staat al sinds jaar en dag de glasfabriek van Royal Leerdam in Leerdam West. In deze fabriek wordt de productie van veel bekende glasproducten verzorgd. Dit betreft vooral wat meer grootschalige productie.


Schakel direct uw eigen aankoopmakelaar in! Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. 
Adressen van collega-aankoopmakelaars in Leerdam e.o. vindt u op Funda.

Kenmerken