Omschrijving

Nette hoekwoning in de oude kern van Heukelum, met eigen garagebox!

Wanneer u het dorp binnenrijdt staat aan de Voorstraat, direct links, deze ruime hoekwoning. De woning heeft vier slaapkamers en een tuin pal op het zuiden. Door de ligging aan de rand van het dorp heeft vanuit de woonkamer schitterend zicht op de Linge. De woning dateert uit 1976 maar is rond 2015 grotendeels gemoderniseerd en voldoet aan de eisen van een complete gezinswoning. De achtertuin is in twee niveaus opgedeeld en via de achterom komt u bij de garagebox. De woning heeft een woonoppervlak van 109 m² en een inhoud van 395 m³.

De centrale ligging in het dorp zorgt ervoor dat de diverse faciliteiten eenvoudig te bereiken zijn. 

Het dorp Heukelum ligt centraal tussen de snelwegen A2, A15 en A27 dus ook grotere plaatsen zoals Utrecht, Den Bosch en Rotterdam zijn goed te bereiken! In het dorp bevinden zich een brede basisschool, kinderdagverblijf en BSO, een supermarkt, bakker, wijnhuis en diverse andere kleine ondernemers. Ook een tennisvereniging, voetbalvereniging en speeltuin ontbreken uiteraard niet!
Deze hoekwoning ligt in de oude kern en vanuit hier loopt u zo naar Linge, het kasteel of maakt u een wandeling over de pittoreske Appeldijk!

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl 
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Indeling

Vanaf de Voorstraat komt in de hal van de woning. De hal is praktisch ingericht met een meterkast, bergkast en trapkast. U heeft hier direct veel bergruimte.
In hal is het toilet. Het toilet is voorzien van een wandcloset en een fonteintje. De ruimte heeft een moderne uitstraling. 

Vanuit de hal stapt u de open keuken binnen. De keuken ligt aan de achterzijde van de woning en kijkt via het raam en de openslaande deuren uit over de tuin. De keuken uit 2015 staat in een hoekopstelling en is compleet uitgerust. Er zijn een vaatwasser, koelkast, vriezer, oven, 5-pitsgaskookplaat en afzuigkap aanwezig. Uiteraard ontbreekt de RVS spoelbak met mengkraan niet.
De keuken staat in een hoekopstelling en is afgewerkt met roomwitte kastjes. Het keukenblad is uitgevoerd in composiet. In het keukenmeubel zijn diverse kastjes en lades aanwezig om te bergen. Aan de overzijde, naast de entree, is op slimme wijze een extra kast ingebouwd.

Voor de openslaande deuren naar de tuin staat de ruime eethoek opgesteld. Met de deuren open is de tuin een direct verlengstuk van de woonkamer. Het is hier prettig zitten en eten met vrienden, familie of het gezin!

Via de eethoek komt in de woonkamer. De woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning en kijkt uit over de Voorstraat. Het raam in zijgevel geeft een prachtig uitzicht naar de Linge en de Notendijk. In de woonkamer is voldoende ruimte voor het creëren van een sfeervolle zithoek.

Eerste verdieping

Vanaf de overloop van de eerste verdieping zijn de drie slaapkamer en badkamer te bereiken.

Slaapkamer 1 ligt aan de voorzijde van de woning, en kijkt richting de Linge. Het is de grootste van de drie slaapkamers op deze etage. In de kamer is een dubbel inbouwkast aanwezig, deze is geschakeld aangebracht met slaapkamer 2. Deze inbouwkast zorgt voor een ruimte besparing omdat een grote losse kast niet meer nodig is.

Slaapkamer 2 ligt aan de achterzijde van de woning, vanuit deze kamer kijkt u over de tuin. Ook hier is een dubbele inbouwkast aanwezig, praktisch qua indeling.

Aan de voorzijde bevindt zich nog de kleinere slaapkamer 3. Deze ruimte is te gebruiken als logeerkamer of kantoorruimte. Er is plaats voor een éénpersoonsbed.

De badkamer is modern en een aantal jaar geleden gerenoveerd. De badkamer is zeer compleet uitgevoerd met een hoekbad, een inloopdouche met dubbel douchekop, een toilet en een wastafel. De ruimte is geheel voorzien van tegelwerk en er is mechanische ventilatie aanwezig.

Tweede verdieping

Op de overloop van de 2e verdieping is de opstelplaats van de wasmachine en wasdroger. Tevens is vanaf hier de vierde slaapkamer en de berging te bereiken. De CV ketel hangt op de overloop.
Slaapkamer 4 heeft een groot dakraam en is netjes afgewerkt. Achter de knieschotten is voldoende bergruimte gerealiseerd.

Tuin

Achter de woning ligt een diepe tuin. De tuin is opgedeeld in twee secties. Het eerste gedeelte is een verhoogd terras omgeven met een roestvrijstalen balustrade. Door de openslaande deuren is dit gedeelte echt een verlengstuk van de woonkamer en zithoek.

Het lager gelegen gedeelte is waar het grotere terras zich bevindt. Dit ligt achterin de tuin om tot in de late uren van de avondzon te kunnen genieten.
Het terras is aan de linkerzijde afgescheiden door de aanliggende garageboxen. De andere zijde staat een schutting. In de tuin is diverse beplanting aanwezig.
Achterin de tuin is een tuinberging. Via de achterom heeft u toegang tot de openbare weg. 

Direct links ligt de garagebox, deze ruime garagebox is ideaal als berging of opslagruimte. Eventueel zou overwogen kunnen worden aan de tuinzijde een loopdeur te realiseren.

Bijzonderheden

•	De meterkast is uitgevoerd met 9 groepen en voldoende aardlekschakelaars,
•	De begane grond is voorzien van dubbel glas, de slaapvertrekken zijn uitgevoerd van enkel glas,
•	De woning is in spouw gebouwd, er is dakisolatie aanwezig,
•	De woning beschikt over energielabel D,
•	De CV ketel betreft een Nefit uit 2013,
•	Er is glasvezelinternet aanwezig,
•	Aan de achterzijde is een zonnescherm aangebracht,
•	Door de hele woning zijn horren aanwezig.

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vindt u Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch. 
De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 45 minuten autorijden te bereiken.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Kenmerken