Omschrijving

Uniek vrijstaand wonen in het buurtschap ‘Friezenwijk’ aan de rand van Heukelum

Tussen de Appeldijk en de Groeneweg staat deze sfeervolle vrijstaande woning met twee slaapkamers. De woning heeft een prachtige tuin, en u loopt zo de pittoreske Appeldijk op. Naast de jaren ’30 woning staat een grote garage en ligt een flinke oprit met carport. Aan de overzijde van de dijk is nog een perceel van ca. 1.000 m2 met een extra schuur. 
De woning dateert uit 1927 en is in 1995 uitgebouwd en verbouwd. De woning staat op een perceel van 655 m2, 108 m2 woonoppervlakte en heeft een inhoud van 380 m3. Doordat de woning aan de rand van Heukelum ligt hebt u alle faciliteiten van het dorp op fietsafstand, maar vindt u hier wel de rust en de ruimte. Tegenover de woning liggen de voetbalvelden van V.V. Heukelum, ideaal voor kinderen om makkelijk naar de training of wedstrijd te kunnen lopen.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl 
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Indeling

De voortuin van de woning is speels ingericht en hier staan Lei-lindes die zorgen voor beschutting en privacy. Aan de rechterzijde van het perceel loopt de forse oprit tot aan de garage en de carport. Halverwege bevindt zich de voordeur van de woning, waardoor u binnenstapt in de hal van de woning. De hal geeft toegang tot de woonkamer, keuken en het toilet. Tevens bevinden zich hier de meterkast, trapopgang en is een kleine werkplek gerealiseerd.

De woonkamer strekt zich uit over de gehele voorzijde van de woning en heeft volop raampartijen waardoor er veel daglicht binnenvalt. In de woonkamer is een sfeervolle haard ingebouwd. De zithoek is om deze haard heen geplaatst. Via een deur in de woonkamer is de kelderkast bereikbaar, een praktische kast om zaken in op te bergen. Onder de ramen zijn de radiatoren voorzien van een ombouw. Vanuit de woonkamer kijkt u richting de voetbalvelden en achterliggende de polder tussen Heukelum en de Groeneweg.

De keuken ligt aan de achterzijde van de woning en heeft via de openslaande deuren volop contact met de tuin. De keuken staat in een hoekopstelling opgesteld en heeft een fors eiland met elektrische kookplaat en afzuigkap. De keuken is compleet uitgerust met diverse inbouwapparatuur. Er zijn een koelkast, een vaatwasser, een combi oven -/magnetron en dubbele spoelbak aanwezig. De keukenfrontjes zijn uitgevoerd in het roomwit en het keukenblad is grijs/blauw.
In de keuken staat een eettafel opgesteld waar vandaan u prachtig zicht op de tuin hebt. Tevens bevindt zich in de keuken een ruime inbouwkast met schuifwanden. Hier hang de C.V. ketel, maar is ook voldoende ruimte om te bergen.

Direct aan de keuken ligt het terras en dit is in 2018 voorzien van een overkapping. Hierdoor is een prettig verlengstuk van de keuken ontstaan, waar u op de goede dagen lekker buiten kunt zitten.

Eerste verdieping

Vanaf de overloop van de woning zijn de twee slaapkamers, de badkamer en het losse toilet bereikbaar. Ook het luik met de vlizotrap bevindt zich op de overloop.
De ouderslaapkamer heeft meerdere ramen en is voorzien van volop daglicht. Vanuit de ramen heeft u schitterend uitzicht over de polder of de eigen tuin.
Slaapkamer 2 ligt aan de voorzijde van de woning en heeft via het raam zicht op de polder aan de voorkant van de woning. Door de dakkapel is extra ruimte gerealiseerd.

De badkamer is compleet met een ligbad met whirlpool functie, douchecabine en ruime wastafel. Tevens is er een handdoekradiator aanwezig. De ruimte is geheel betegeld en het plafond voorzien van stuukwerk. Er zijn diverse inbouwspots aangebracht en de ruimte wordt mechanisch geventileerd.

Overige verdiepingen

Garage
Naast de woning staat een forse garage van 40 m2 en een verdieping van ca. 25 m2, de verdieping is te bereiken via een losse trap. De garage is volledig geïsoleerd en verwarmd. Tevens is er water en elektra aanwezig. Via de openslaande deuren is het mogelijk een auto in de garage te parkeren. De twee loopdeuren zorgen voor een directe aansluiting op de tuin.

Tuin

Naast de woning ligt de eerder genoemde grote oprit met carport. Hier is het mogelijk om meerdere auto’s en zelf een camper op eigen terrein te parkeren.
Via een doorgang komt u in de achtertuin van de woning. De achtertuin begint bij het grote terras met overkapping direct aan de woning. Hier is het vanaf de eerste zonnestralen heerlijk zitten. Tussen de garage en het gazon loopt een klinkerpad naar de achterzijde van de tuin. Hier is aan de rechterzijde een open berging en staat onderaan de dijk een pergola opgesteld. De erfafscheidingen zijn begroeid met volwassen beplanting en zorgen voor voldoende privacy. Door de diverse zitjes heeft u de gehele dag plekjes met zon in de tuin!
Een stenen trap loopt over het dijktalud naar boven. Het dijktalud is ingericht met planten en volwassen begroeiing. Boven aan de dijk staat een coniferenhaag en een stalen hekwerk.
Eenmaal op de dijk loopt u ongeveer 75 meter naar het eigen perceel van ca. 1.000 m2. Op dit perceel, dat direct aan een kleine put ligt, staat een forse schuur van ongeveer 20 m2. Het perceel is omheind met een hekwerk en twee toegangspoorten. Een poort geeft toegang tot een stenen trap, en de andere poort geeft toegang tot een dam waar u zelfs met de auto af kunt rijden. Op dit perceel kunt u schapen en geiten houden, maar ook kippen zijn uiteraard mogelijk.
Vanaf de Appeldijk loopt u overigens zo het achterliggende bos in. Via de ‘Orchideeënroute’ kunt u een rondje van ongeveer 45 minuten lopen, langs de Linge en de put ‘Koornwaard’. Een prachtige route om de hond uit te laten of een verfrissende wandeling te maken.

Bijzonderheden

-	De woning is voorzien van voldoende groepen en aardlekschakelaars,
-	De woning is in 1995 grootschalig verbouwd,
-	De aanbouw is in 1995 geplaatst met de huidige hal en keuken. 
-	De keuken en de hal zijn van vloerverwarming voorzien,
-	De keuken en de hal zijn betonnen vloeren, de overige vloeren zijn van hout,
-	De woning is geheel voorzien van dubbel glas en houten kozijnen,
-	Het dak van de woning is geheel geïsoleerd in 1995,
-	De betonnen vloer met vloerverwarming is voorzien van isolatie,
-	De woning is in spouw gebouwd,
-	De C.V. ketel is een Intergas Kompakt HRE uit 2008,
-	De elektra van de woning is in 1995 geheel vernieuwd,
-	Het buitenschilderwerk is in 2016 voor het laatst uitgevoerd.

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vindt u Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch. 
De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 45 minuten autorijden te bereiken.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Kenmerken