Mutters Makelaardij

m 7492 m 7750 m 7758 m 7791 m 7462 m 7794 m 7742 m 7746 m 7751 m 7763 m 7765 m 7768 m 7773 m 7777 m 7783 m 7785 m 7791 m 7792 m 7794 m 7798 m 7800 m 7797 m 7801 m 7802 m 7464 m 7465 m 7468 m 7469 m 7470 m 7485 m 7483 m 7472 m 7476 m 7477 m 7479 m 7478
Verkocht

Verkocht: Mooie vrijstaande woning, geschikt voor dubbele bewoning!

€ 549.000,- k.k.
Adres: Vlietskant 5, 4155 BE Gellicum
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 905 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 319 m²

Notitie

Algemeen

Mooie vrijstaande woning, geschikt voor dubbele bewoning!

Karakteristieke vrijstaande woning, geschikt voor dubbele bewoning, staat in het hart van Gellicum. Dit gemeentelijk monument is herbouwd in 1896, ligt op een perceel van 905 m2 en heeft een inhoud van ca. 1.180 m3. De woning bestaat uit een voorhuis, dat verbonden is via de entree met een achterhuis. De woning is goed onderhouden en bie... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwperiode 1896
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 06023
Vraagprijs € 549.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Maandag 30 oktober 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1896
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 905 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 319 m²
Keukenoppervlakte 15,4 m²
Inhoud 1.180 m³
Oppervlakte externe bergruimte 52 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 2 slaapkamers)
Aantal badkamers 2
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuid-west
Staat Normaal
CV ketel
CV ketel Intergas
Warmtebron Gas
Bouwjaar 1996
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 6
Aantal overdekte parkeerplaatsen 2
Warm water CV-ketel
Geiser
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft een douche Ja
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft ventilatie Ja

Omschrijving

Mooie vrijstaande woning, geschikt voor dubbele bewoning!

Karakteristieke vrijstaande woning, geschikt voor dubbele bewoning, staat in het hart van Gellicum. Dit gemeentelijk monument is herbouwd in 1896, ligt op een perceel van 905 m2 en heeft een inhoud van ca. 1.180 m3. De woning bestaat uit een voorhuis, dat verbonden is via de entree met een achterhuis. De woning is goed onderhouden en biedt veel mogelijkheden.
Naast en achter de woning ligt een tuin op het zuid/zuidwesten.
Naast de woning staat een halfopen schuur met overkapping. Op eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid.

Wij adviseren u de brochure van deze woning te downloaden van onze website www.muttersmakelaardij.nl
In deze brochure treft u uitgebreide informatie met extra foto's evenals plattegronden en kadastrale gegevens aan.

Indeling

De oorspronkelijke voordeur is aan de Vlietskant, maar is als zodanig niet in gebruik.
De entree aan de linkerzijde ligt onder een overstek en biedt toegang tot een voorportaal met kasten, waarin de CV-installaties en de gasmeters zijn geplaatst.
Via een opstapje komt u in de hal, die toegang geeft tot het voorhuis en het achterhuis. Er is een toilet en een meterkast.

Voorhuis
Aan de rechterzijde komt u in de woonkamer van het voorhuis. De grote ramen aan de voorzijde en een zijraam aan de linkerkant zorgen voor voldoende lichtinval. De zithoek is gesitueerd aan de voorzijde. De keuken ligt aan de achterzijde. Doordat een lage muur is geplaatst voor een deel van het keukenmeubel, heeft u zicht op de keuken.

Het antracietkleurige keukenmeubel met RVS blad is uitgerust met een koelkast, vriezer en kelderla, een vaatwasmachine, een dubbele RVS spoelbak met mengkraan, een keramische kookplaat met daarboven een afzuigkap, een oven en voldoende bergruimte in de kastjes.

Grenzend aan de slaapkamer op de begane grond bevindt zich de ruime badkamer. Deze is uitgerust met een badkamermeubel met wastafel en mengkraan, een ruime inloopdouche met thermostaatkraan en flexibele deuren, een wandcloset en een sierradiator.

Achterhuis:
Vanuit de entree gaat u links naar het achterhuis. Hier komt u in een grote woonkamer, die door de openhaardpartij in 2 delen is gesplitst. Voor de open haard leidt een open trap naar de vide.
Aan de linkerzijde leiden openslaande deuren u naar het aangrenzende terras. Er zijn verschillende stalramen en op de plek waar vroeger het hooiluik zat, is ook een raam geplaatst.

Aan de rechterzijde gaat de woonkamer over in een open keuken. Langs de wand is één keukenmeubel geplaatst in de kleur zeegroen, met wit kunststof blad. Het meubel is uitgerust met een vaatwasser, een dubbele RVS spoelbak met mengkraan, een 4-pits gastoestel en een oven. Er is voldoende bergruimte in de kastjes.

Een open doorgang leidt naar de bijkeuken. Hier is een klein wit keukenmeubel geplaatst met RVS spoelbak plus mengkraan.
Als u het achterhuis binnenkomt, is meteen aan uw rechterzijde een werkkamer.

Naast de werkkamer ligt de badkamer, die uitgerust is met een douche, een closet en een wastafel met mengkraan. De ruimte is halfhoog betegeld en wordt op natuurlijke wijze geventileerd.

Eerste verdieping

Verdieping Voorhuis
Tegenover de keuken is een open houten trap naar de 1e verdieping.
Deze bestaat uit één grote ruimte, waar u makkelijk meerdere slaapkamers kunt creëren.

Verdieping Achterhuis
Via de open houten trap, centraal in de woonkamer, komt u op de lichte vide. De vide is momenteel ingericht als slaapkamer en u kunt via een loopgang via de rechterzijde naar achteren lopen.

Overige verdiepingen

In de slaapkamer is een luik, dat toegang geeft tot de ruime boogkelder (15 m2). Via een trap loopt u naar beneden, waar u rechts in de kelder komt. De ruimte wordt geventileerd door luchtroosters en een raampje.

Tuin

De woning staat aan de Vlietskant, die aan de rechterzijde leidt naar de Lingedijk en de Linge en aan de linkerzijde naar het hart van het dorp met Dorpshuis, speeltuin en kerk.

Links van de woning ligt een groot erf met sierbestrating, waar een monumentale notenboom een prominente plaats inneemt. De bestrating loopt links langs de woning en de grote halfopen schuur naar achteren.

Daar gaat de bestrating over in een gazon. De tuin is gevarieerd aangelegd met o.a. 2 terrassen, borders met rozenstruiken en hartjesbomen. Er loopt een pad naar achteren waar achter de vuurplaats een vijver is. Hier staan 2 kastanjebomen en een halfopen schuur.

Aan de achterzijde grenst de tuin aan een bouwkavel, waar nu schapen lopen.

De tuin ligt op het zuid/zuidwesten, zodat u de hele dag ergens in de tuin van de zon kunt genieten.

Schuur
Tegenover de zij-entree van de woning staat een grote halfopen houten schuur (42 m2). Aan de linkerzijde staat het oude ketelhok (10 m2), dat afgesloten kan worden en ideaal is voor tuingereedschap e.d. Deze ruimte is voorzien van elektriciteit.

Bijzonderheden

Er zijn 2 meterkasten, één in de woonkamer en één in de hal. De meterkasten zijn uitgevoerd met voldoende groepen en aardlekschakelaars.
De gasmeter bevindt zich in de hal.
De watermeter is in de kelder geplaatst.
De CV installaties van “Intergas” dateren uit 1996.
In 1986 is de balkenlaag in de slaapkamer vernieuwd en voorzien van isolatie.
De wanden zijn grotendeels voorzien van voorzetwanden, de kap van het voorhuis is geïsoleerd en de woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing m.u.v. de originele stalramen.

Gellicum is een dorp in de Betuwe in de Nederlandse Provincie Gelderland. Gellicum heeft ongeveer 300 inwoners en ligt aan de rivier de Linge. Gellicum is sinds 1978 één van de elf dorpen van de gemeente Geldermalsen.
De eerste schriftelijke bronnen die over Gellicum zijn teruggevonden komen uit het jaar 983, het dorp werd daarin Gallinghem genoemd. Gellicum is dus ruim 1000 jaar oud. Gellicum had twee kerken. De voormalige Nederlands Hervormd is nu woonhuis. De Rooms-Katholieke kerk stamt uit de 13e eeuw en aan de voorkant is een rechthuis waar vroeger recht werd gesproken.
Gellicum was vroeger een kasteeldorp, van het kasteel wordt voor het eerst in 1326 melding gemaakt. De heerlijkheid Gellicum was 484 hectare groot. Het kasteel werd in 1802 afgebroken vanwege financiële problemen van de eigenaar. Het wapen van de kasteelheer wordt nog steeds in ere gehouden. Tijdens het dorpsfeest wordt nog elk jaar de blauwe vlag met de gele kantelen uitgehangen. Het Gellicums feest wordt elk jaar in mei gehouden en georganiseerd door de Oranjevereniging. In het dorpshuis worden vele activiteiten georganiseerd en er is een speeltuinvereniging en een biljartvereniging.
De steden Gorinchem, Den Bosch en Utrecht zijn op respectievelijk 15, 20 en 25 auto minuten bereikbaar.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Recent bekeken