Uw droomwoning aankopen met Mutters Makelaardij

Bij Mutters Makelaardij staat u als koper centraal.
Een woning kopen is een belangrijke en niet alledaagse gebeurtenis en vraagt om een gedegen aanpak. U bent niet alleen verzekerd van betrokkenheid, een goed advies en vakkundige begeleiding, ook vindt u uw droomhuis sneller en makkelijker.

Wat bieden wij u?

Wij bieden u alle diensten aan die standaard tot het takenpakket van een aankoopmakelaar behoren.

 • Tweede bezichtiging e.v. en onderzoek
  Op het moment dat u een woning bezichtigd heeft en hierin geïnteresseerd bent, schakelt u ons als  aankoopmakelaar in. In overleg met u en de verkoper/verkopende makelaar, wordt een datum voor de tweede bezichtiging afgesproken. De aankoopmakelaar verzorgd onder andere de inspectie, de waardebepaling en een compleet vooronderzoek. Ook kan de aankoopmakelaar u vertellen of het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring al dan niet de aanbeveling verdient.
 • Wij onderzoeken ondermeer de volgende aspecten:
 1. Omgevingsfactoren;
 2. Financiële aspecten;
 3. Juridische aspecten;
 4. Bestemmingsplannen;
 5. Evt. vergunningen;
 • Wij adviseren u of een bouwkundige rapportage raadzaam is;
 • Wij geven een objectieve waardebepaling;
 • Onderhandeling 
  Doordat we als aankoopmakelaar beroepshalve veel ervaring hebben met onderhandelen, weet de makelaar waar hij rekening mee moet houden wat betreft de onderhandelingsvoorwaarden en de prijs.
 • Koopovereenkomst en juridische vraagstukken
  Indien u besluit de woning te kopen, moet er een koopovereenkomst worden opgesteld. Hierin worden gemaakte afspraken vastgelegd (koopsom, leveringsdatum, enz.). In de meeste gevallen wordt deze opgesteld door de verkoopmakelaar. Onze aankoopmakelaar controleert voor u of de gemaakte afspraken correct zijn vastgelegd en zorgt ervoor dat uw belangen compleet worden omschreven. Heeft de verkopende partij geen makelaar, dan stelt uw aankoopmakelaar het koopcontract samen met u op.
 • Notariële begeleiding 
  Onze  erkende aankoopmakelaar verstrekt de notaris de benodigde gegevens voor het opstellen van een leveringsakte. Zowel deze akte als de nota van afrekening worden gecontroleerd. Ook bij het ondertekenen van de leveringsakte zijn wij als aankoopmakelaar aanwezig.

Aankoopgarantie.

Wanneer de onderhandelingen niet tot aankoop leiden, brengen wij u ook geen kosten in rekening, inden u bij de onderhandelingen voor een volgende woning ons weer inschakelt. U kunt dus gemakkelijk een tweede bezichtiging doen, zonder dat de kosten te hoog oplopen. 

Heeft u geen tweede keuze of besluit u helemaal niet te gaan kopen ?
Dan brengt de aankoopmakelaar u slechts € 350, – inclusief btw in rekening voor de werkzaamheden die zijn verricht.

Uw kosten.

Indien u gebruik wenst te maken van onze volledige aankoopbegeleiding, dan bedragen de kosten hiervoor: 

€ 1.750,- incl. btw bij woningen met een vraagprijs tot €499.000,-

€ 1.950,- incl. btw bij woningen met een vraagprijs vanaf €500.000,- of een woonoppervlakte groter dan 200 vierkante meter.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Overige informatie 

De makelaars van Mutters Makelaardij zijn erkende aankoopmakelaars. Dit houdt in dat de aankoopmakelaar aangesloten is bij de branchevereniging VBO makelaar en dat er daardoor garant gestaan wordt voor de professionaliteit, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de makelaar.

Neem vrijblijvend contact met ons op