Mutters Makelaardij bedient de Vijfheerenlanden, de Alblasserwaard, de Molenlanden en de West-Betuwe.

Vanaf het begin zijn wij ervan overtuigd dat de sleutel tot succes ligt in betrokkenheid en persoonlijke aandacht. De slogan van Mutters Makelaardij luidt dan ook: ‘Waarborg tot betrokkenheid’.

Rob Mutters: “We runnen het bedrijf met een vast team van vier register makelaars/taxateurs en twee ondersteunende medewerkers. Het vaste team wordt aangevuld met ervaren freelancers. Zo werken we onder meer samen met een gespecialiseerde vastgoedfotograaf en een deskundig tekenbureau. Op deze manier kunnen we ons volledig concentreren op de samenwerking met de cliënt. Samen proberen we het optimale resultaat te behalen. Mutters Makelaardij informeert, adviseert en begeleidt de cliënt gedurende het gehele traject.

Passie, kennis en ervaring

Na vijfentwintig jaar werkzaam te zijn geweest in de sales en marketing gooide Rob Mutters het roer om.

Rob Mutters: “Ik had een topbaan en reisde de hele wereld over. Op mijn vijftigste besloot ik het compleet anders te willen doen. De makelaardij heeft me altijd geboeid en ik speelde al jaren met de gedachte een eigen kantoor te beginnen. Binnen een jaar heb ik de opleiding tot makelaar en taxateur afgerond. Vervolgens heb ik in 2004 de stap genomen en ben ik een eigen makelaarskantoor gestart.”

Met zijn passie voor het vak, ervaring en doorzettingsvermogen wist hij in betrekkelijk korte tijd Mutters Makelaardij op de kaart te zetten.

Rob Mutters: “Bij het starten van een kantoor moeten er soms concessies worden gedaan. Zodoende hebben we regelmatig opdrachten buiten onze regio moeten aannemen. Na verloop van tijd konden we selectiever zijn en konden we ons meer concentreren op de eigen regio. We bemiddelen bij alle type woningen in alle prijsklassen inclusief het hogere segment. Hierbij kun je denken aan monumentale woningen en authentieke boerderijen. Voor elke woning geldt dat we op zoek zijn naar iets bijzonders. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een bijzondere ligging of een fantastisch element in de gevel.”

 “Samen boeken we het optimale resultaat.”

Sylvia van Zantvoort: "Omdat wij allemaal al jaren in gebied wonen of zelfs zijn opgegroeid kennen we ieder dorp, stadje en de individuele wijken. Deze kennis is van groot belang op het moment dat we woningzoekers of woningverkopers van correcte informatie willen voorzien. Die persoonlijke ervaring is onmisbaar."

Gemiddeld heeft ons makelaarskantoor rond de 75 in portefeuille. Dit kunnen zowel koop- als huurwoningen zijn. Daarnaast zijn nieuwbouwprojecten een belangrijk onderdeel van de woningportefeuille. 

Het geheim van Mutters Makelaardij

Bart-Jan Mutters: “Wij hebben met ons team van vier gekwalificeerde register makelaar/taxateurs veel lokale en regionale expertise in huis. We kennen de markt, het gebied en kijken naar de behoefte van de opdrachtgevers. De kantoren in Leerdam, Culemborg en Vianen vullen elkaar buitengewoon goed aan. Onderling weten we zo een mooie synergie te creëren. Vanuit de kantoren bestrijken we de regio's Lingewaal, de West Betuwe, de Vijfheerenlanden, Molenlanden en de Alblasserwaard. De aanstaande fusie van de diverse gemeenten in onze regio zorgt ervoor dat we op een natuurlijke wijze aansluiting kunnen vinden in gebieden waarin we al actief zijn.   

Minstens zo belangrijk is dat Mutters Makelaardij heeft gekozen voor een samenwerkingsvorm waarbij het zelfstandig ondernemerschap goed tot zijn recht komt. Dit leidt tot creatieve oplossingen, betrokkenheid en tevreden cliënten.

Waarborg tot betrokkenheid

De slogan van Mutters Makelaardij is bewust gekozen. ‘Waarborg tot betrokkenheid’ is het speerpunt van de dienstverlening. 

Makelaar Wessel van Vuuren: “Wij nemen voor elke cliënt uitgebreid de tijd. De cliënt wordt van A tot Z in het proces betrokken en door ons bij de hand genomen. Wij geloven namelijk dat samenwerking met de cliënt leidt tot het optimale resultaat. De gezamenlijke betrokkenheid en persoonlijke benadering waarborgen de kwaliteit van onze dienstverlening. Op die manier onderscheiden we ons van de traditionele makelaars.” 

"Persoonlijke aandacht begint al bij de eerste bezichtiging."

Sylvia van Zantvoort: “Voor een bezichtiging trekken wij veel tijd uit. We gaan eerst rustig met de potentiële koper om tafel in de woning om de specifieke woonwensen in kaart te brengen. Vervolgens bezichtigen we de gehele woning met de potentiële kopers. Uiteraard is er ook ruimte om de woning zelf rustig te bekijken. Ten slotte bespreken we de eerste indrukken aan de keukentafel. Zo kunnen we een inschatting maken of de woning voldoet aan de verwachtingen en of er behoefte is aan een vervolgafspraak.” 

Compleet dienstenpakket

Ook voor de verkoper nemen de makelaars van Mutters Makelaardij alle tijd. Na een persoonlijk gesprek en huisbezoek wordt een eerste advies uitgebracht. Indien de cliënt besluit gebruik te maken van de dienstverlening van Mutters Makelaardij start het proces om de woning verkoop klaar te maken. Denk hierbij onder meer aan professionele foto’s en video’s, uitgebreide aanbiedingsteksten, een verkoopbord in de tuin, brochures, advertenties in de etalages en online publicatie.

Makelaar Sylvia van Zantvoort: “We presenteren de woningen niet alleen op onze eigen website. Platforms zoals Funda.nl, Jaap.nl en VBO.nl zorgen voor landelijke exposure. De cliënt kan zelf bijdragen aan meer exposure door diverse sociale netwerken in te zetten via ‘Moving Digital’ en andere vooruitstrevende online initiatieven.”

Bij Mutters Makelaardij weet men precies waar het om draait.

Mensen, het draait om mensen. Een huis maakt een groot en belangrijk deel uit van je leven. Daar wil je gelukkig zijn. Wij komen in contact met mensen als ze op het punt staan één van de belangrijkste beslissingen in hun leven te nemen; het kopen of verkopen van een huis. Dat doe je vaak maar één of twee keer in je leven. Wij willen de cliënt hier zo goed als mogelijk in ondersteunen. Dat is onze passie.

 

Gratis Waardebepaling aanvragen!