Snel zoeken

Informatie blog met actuele informatie

Lees hier de laatste berichten en blogs over de woningmarkt. Op deze pagina verzamelt Mutters Makelaardij zo veel mogelijk informatie die interessant voor jou als woningeigenaar, woning verkoper of woning koper.

8 redenen om jouw huis te verduurzamen

8 redenen om jouw huis te verduurzamen Mensen zijn zich steeds meer bewust van hun ecologische voetdruk en proberen daarnaar te handelen. Massaal nemen we zelf tassen mee naar de supermarkt en steeds meer mensen wekken zelf energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming geleverd. Want wist je dat 15% van al het energieverbruik in Nederland wordt gebruikt in woningen? Hoog tijd dus om jouw woning ook te verduurzamen en daarom hieronder een goede dosis motivatie.

Welke duurzaamheidsleningen en duurzaamheidssubsidies zijn er?

Welke duurzaamheidsleningen en duurzaamheidssubsidies zijn er? Duurzaamheidsmaatregelen leveren (op termijn) geld op, maar het blijft een feit dat de (eenmalige) investering veel geld kan kosten. Als duurzaamheid te duur wordt heeft dat grote invloed op de woningmarkt. Want je wilt je huis wel duurzamer maken, maar waar doe je het van? Er zijn gelukkig tal van subsidies en leningen. Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden voor verduurzamingsmaatregelen van jouw woning?

Hoe werkt de Subsidie voor Energiebesparing?

Hoe werkt de Subsidie voor Energiebesparing? Vanaf 2 september is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de energiebesparing van je eigen huis! Ideaal toch, minder betalen aan energielasten en je woningwaarde laten stijgen! Althans, zo lijkt het. De investering om dat te bereiken is vaak hoog, maar de overheid draagt vanaf 15 augustus een steentje bij. De subsidie loopt op tot circa 20% van de totale investering met een maximum van €10.000,-.

Recent bekeken