Snel zoeken

Nieuws - Mutters Makelaardij

Lees hier de laatste nieuwsberichten 

Hoe werkt de Subsidie voor Energiebesparing?

Hoe werkt de Subsidie voor Energiebesparing? Vanaf 2 september is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de energiebesparing van je eigen huis! Ideaal toch, minder betalen aan energielasten en je woningwaarde laten stijgen! Althans, zo lijkt het. De investering om dat te bereiken is vaak hoog, maar de overheid draagt vanaf 15 augustus een steentje bij. De subsidie loopt op tot circa 20% van de totale investering met een maximum van €10.000,-.

84 miljoen subsidie voor het isoleren van woningen

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) wordt definitief op 2 september weer opengesteld. Met deze regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun woning. Dit meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geen energielabel bij de verkoop van uw woning? Dan krijgt u voortaan direct een boete van 170 euro

Geen energielabel bij de verkoop van uw woning? Dan krijgt u voortaan direct een boete van 170 euro Verkopers van een woning krijgen voortaan direct een boete als het energielabel ontbreekt. Wel gaan de boetes omlaag. Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt. De energiezuinigste huizen krijgen een A-label, de minst zuinige woningen een G-label. Het energielabel is sinds 1 januari 2015 verplicht voor huiseigenaren op het moment dat zij hun huis verkopen of verhuren.

Recent bekeken